0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pijnlijke nederlaag Pesse 1 (za)

Erica - Afgelopen zaterdag heeft Pesse 1 (za) voor de tweede maal op rij een nederlaag geleden. SC Erica 3 was met 3-0 te sterk. Door deze nederlaag kan Drenthina 3 de Fieten Olie-formatie tot op 1 punt naderen wanneer zij al hun inhaalduels winnen.

Erica startte scherp aan de wedstrijd en liet de bal makkelijk rondgaan. De organisatie van Pesse stond niet goed en gaandeweg de eerste helft kon men het lek hierin niet boven krijgen. Dit leidde uiteindelijk tot een 3-0 ruststand. De 2e helft wist Pesse de nul te houden en kreeg aanvaller Kats zelfs nog een levensgrote kans op de eer te redden. Helaas werd de spanning hem teveel en schoof hij de bal oog in oog met de Erica-doelman naast het doel. Zo werd de ruststand ook de eindstand, 3-0.

De resultaten na de winterstop zijn sowieso heel wisselvallig aan Pesse-zijde. Tegen de hoger genoteerde ploegen wordt er vaak goed verzorgd gevoetbald. Nummer 2 Noordscheschut werd thuis met 3-1 verslagen en ook koploper De Weide had het vorige week zeer lastig op sportpark 'de Marke'. Echter kon men van laagvlieger Hollandscheveld niet winnen en werd er kansloos verloren van Drenthina en nu dus ook van SC Erica. Toevalligerwijs had Pesse bij deze beiden duels om verschillende redenen ook een warming-up van slechts 5 minuten. Wellicht dat dit het zwakkere spel in deze duels kan verklaren. Volgende week komt NKVV 2 op bezoek in Pesse. Dan zullen de er weer alles aan gedaan worden om de 3 punten in eigen huis te houden.

Man van de wedstrijd: Daan Kats