Pesse wint ook van ZVV Ganadores

Vanavond stond er een wedstrijd op het programma in sporthal de Meerdijk te Emmen. Pesse speelde hier haar 2e competitiewedstrijd en stond voor een duidelijke opdracht en dat was winnen.

Sterke start
Pesse starte heel sterk en stond al binnen 5 minuten met 2-0 voor. Het waren goals van Sven Evenhuis en Mike Woldman die Pesse snel aan de leiding zette. Echter hierna ging de thuisploeg uit een iets ander vaatje tappen. Waar Sven Evenhuis voorin de bal verloor was het de spits van ZVV Ganadores die de bal onder Ruben Waninge doorschoof. En snel hierna volgde wederom een goal van de uitploeg, waardoor de stand na ongeveer 10 minuten spelen al 2-2 was.

Na de goal van de thuis spelende club wist Pesse niet wat hun over kwam. Het jeugdige team moest hierna het tempo verhogen en dat is ook wat het team deed. In de laatste 15 minuten wisten de mannen de stand uit te bouwen naar 5-2. Dit door goals van Mike Woldman (2x) en Jasper van Slooten. De goal van Jasper van Slooten werd voorbereid door Robert Stille die met een weergaloze actie 2 mensen van de tegenstander het bos in stuurde. De club uit Emmen wist voor rust nog wel de 5-3 te maken, maar verder was het een wedstrijd die zich voornamelijk op de middelijn van de zaal afspeelde.

Ook in de 2e helft kende Pesse wederom een sterke start en maakte het al binnen een minuut de 6-3 waardoor het met een gerust hart de wedstrijd uit kon voetballen. Doelpuntenmaker van deze goal was Jasper van Slooten die zijn 2e van de avond maakte. Hierna volgde als snel de 7e goal van Pesse. Het was Dennis Moes die scoorde en wederom met een goede actie de bal tegen de touwen wist te liggen.

Pesse dacht hierna rustig achterover te hangen. Deze keuze pakte totaal verkeerd uit. ZVV Ganadores scoorde vlak achter elkaar aan de 7-4 en de 7-5. En Pesse moest dus waken voor meer tegengoals. Dennis van Wijk wist hierna een grote kans te creeren, deze mist hij alleen 1 op 1 met de keeper, de goalie van de thuisclub raakte de bal zo hard dat deze achterin bij Sven Evenhuis terecht kwam en hij bedacht zich niet. Hij schoot de bal in een keer op doel, helaas voor hem belande de bal op de lat.

Pesse begon de laatste 10 minuten van de wedstrijd in eens weer te voetballen. Het scoorde in 5 minuten tijd de 8-5, 9-5 en 10-5. Hierna kreeg het in de persoon van Robert Stille nog een hele grote kans maar hij wist de bal voor leeg doel op de lat te krijgen. Het was de thuisclub die de laatste goal mocht maken waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 10-6 stand.