Pesse wint ook tweede bekerduel

Veenoord- Ook te gast bij Twedo wist Pesse eenvoudig te winnen, al in de eerste helft was er een voorsprong van drie doelpunten op de tegenstander. Na de rust nam hierdoor Pesse ietwat het gas terug en speelde het makkelijk de wedstrijd uit.

Bliksemstart

Het beginsignaal was nog maar net gegeven waarna Pesse al wist te scoren. Na een pass van Poeste was het Verbrugge die met zijn snelheid op het doel van Twedo afstevende. Oog in oog met doelman Manting blijft de spits koelbloedig en schoot hij eenvoudig binnen. Na deze goede start bleef Pesse Twedo de baas met goed positiespel en hoog baltempo. Tien minuten na de eerste goal was het alweer bijna raak maar een handige stiftje van wederom Verbrugge viel op de lat. Twedo probeerde wel de aanval te zoeken maar kon niet langs de stabiele verdediging van Pesse komen. Pesse had de wedstrijd onder controle en het was wachten op meer doelpunten. Die kwamen ook na ongeveer 25 minuten spelen. Na een goede actie en dito steekpass van Van Wijk kwam de bal bij Verbrugge die zijn tweede van de middag aantekende. Daarna liet Verbrugge ook zien dat hij niet alleen de afmaker hoeft te zijn. Na een goede actie langs de zijlijn gaf hij de bal op de ingelopen van Slooten. Deze bleef rustig en schoof de bal gecontroleerd onder doelman Manting door. Vlak voor het rustsignaal liet ook de thuisploeg zich een keer zien. Een schot van afstand van Zantingh werd nog beroerd door een speler van Pesse maar stand-in doelman Duker was goed bij de les en zorgde voor een goede redding.

Gas terug

In de tweede helft leek er in het begin door Pesse wat gas terug te worden genomen. Twedo kreegt hierdoor wat meer rust aan de bal en kon ook vaker aan aanvallen gaan denken. Na een overtreding in het zestienmetergebied van Strijker zag leidsman Zeeman zich genoodzaakt de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter maakte Boer geen fout en schoot hij de bal hard in de beneden hoek. Door deze goal ging er bij Pesse weer een tandje bij en nam het weer eenvoudig de regie over de wedstrijd. De ploeg combineerde bij vlagen uitstekend maar leek de echte scherpte voor de goal nog een beetje te missen. Het scoorde nog wel via aanvallende middenvelder van Arkel de 1-4. Na een goede actie van Verbrugge kreeg hij de bal op het presenteerblaadje aangereikt. Koel schoot hij de bal in de verre hoek buiten bereik van Manting. Bijna lukte hetVerbrugge nog om zijn derde van de middag te maken, maar na een pass van Veninga weet hij Manting niet te omspelen in de 1-op-1 situatie.

Hierdoor bleef de eindstand steken op 1-4 en behoud Pesse de perfecte score. Door deze overwinning heeft Pesse 6 punten uit 2 wedstrijden behaald. Komende zondag staat de laatste poulewedstrijd op het programma. In Witteveen is Witteveense Boys 87 dan de tegenstander.

Opstelling Pesse: Duker, Meijer, Evenhuis, van Wijk, Strijker (van Dam), Veninga, Poeste (Moes), Kleine, van Arkel, van Slooten (de Vries) en Verbrugge.

Man van de Wedstrijd: Remmert Verbrugge.