Pesse wint eerste bekerduel met ruime cijfers

Pesse - In de eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen heeft Pesse met maar liefst 5-0 gewonnen van Sleen. Voor het eerst nam de thuisploeg de gloednieuwe kunstgrasmat die afgelopen zomer is aangelegd in gebruik. De ploeg speelde mooi en attractief voetbal waarbij het de bal het werk liet doen en Sleen niks anders kon dan achter de bal aan lopen.

Kabbelende eerste helft

In de eerste helft is meteen al duidelijk dat Pesse de bovenliggende ploeg is, het combineert veel en zoekt ruimte in de organisatie van de gasten uit Sleen. Toch moet Pesse ook opletten want Sleen beschikt over een aantal snelle spelers die in de counter voor gevaar kunnen zorgen. Na ongeveer een kwartier spelen is er de eerste kans voor de thuisploeg maar het schot van Veninga zit tussen een voorzet en schot in waardoor de bal voorlangs rolt. Daarna laat ook Sleen zich zien en bijna is het raak voor de gasten. Uit een vrije trap van Mens spat de bal uiteen op de lat. Dit lijkt voor Pesse het signaal te zijn dat er een schepje bovenop moet en de ploeg pakt snel door. Na een pass van Kleine komt de bal bij de opgestoomde Veninga. Alhoewel deze ook in goede positie staat om af te ronden weet hij toch het overzicht te behouden en geeft af op Verbrugge. De spits schiet de bal daarna koelbloedig binnen.

Doelpunten als rijpe appelen

Anders dan in de eerste helft lijkt Pesse in het begin van de tweede helft nog niet helemaal bij de les. Het krijgt wel de eerste kans via het schot van Kleine dat op de paal komt maar gunt Sleen meer ruimte en tijd. De gasten laten zien dat ze hierdoor een stuk gevaarlijker kunnen worden. Vooral Siebring krijgt een aantal kansen maar zijn vizier staat niet op scherp of de spits drukt niet hard genoeg af waardoor Waninge eenvoudig kan redden. Even lijkt het alsof Sleen weer op gelijke hoogte komt via Goeree maar zijn doelpunt keurt scheidsrechter Lubberts. Hierdoor lijkt Pesse wakker te zijn geschrokken en meteen neemt men de touwtjes weer in handen. Na een goede pass van Strijker is het Poeste die de bal handig langs de keeper binnen tikt. Even later is Poeste wederom de gevierde man, zijn handige stift over doelman Schepers heen lijkt de nekslag te zijn voor Sleen. Na deze goal blijft Pesse doorgaan en niet lang daarna is het van Arkel die ook een doelpunt op zijn conto kan bijschrijven. Het slotakkoord is voor Van Slooten. Uit een corner kopt de spits hard binnen. Bijna weet ook nog invaller Slomp na een mooie slalom en dito schot te scoren maar zijn inzet komt hard op de lat terecht.

Man van de Wedstrijd:Erwin Strijker.

Opstelling Pesse: Waninge, Moes, Evenhuis, Kleine, van Wijk (van Dam), Strijker, Poeste (de Vries), Veninga, van Arkel, van Slooten en Verbrugge (Slomp).