Pesse boekt zakelijke overwinning op Sweel

PESSE - Pesse heeft zaterdagavond de lastige thuiswedstrijd tegen Sweel met 1-0 gewonnen.

Na een aftastende beginfase toonden beide teams aan dat ze wilden voetballen en probeerde Sweel druk naar voren te zetten. De kansen waren echter schaars in het eerste half uur van de wedstrijd. Alleen Gerben Slomp kreeg een mogelijkheid, maar zijn inzet werd in twee instanties gekeerd door Sweel-doelman Jesper Reuvers.

Na een half uur spelen brak er een fase aan waarin er meer fouten werden gemaakt doordat het hoge tempo zijn tol begon te eisen. Tien minuten voor rust profiteerde Patrick Poeste daar optimaal van door slim een te zachte terugspeelbal te onderscheppen, waarna doelman Reuvers de aanvoerder van Pesse onderuit haalde en scheidsrechter Drost naar de stip wees. Poeste faalde dit keer niet en schoot hem feilloos in de bovenhoek: 1-0. Daarna werd Sweel sterker en kreeg op slag van rust via Rick ter Avest de kans op de gelijkmaker, maar Pesse-doelen Ruben Waninge keerde knap.

In de tweede helft bleef het tempo in fases vrij hoog liggen, maar speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Daardoor waren de kansen schaars. Beide teams probeerden het daardoor vaak van afstand, maar zonder resultaat. In de slotfase werd Sweel sterker, maar Pesse stond defensief goed en gaf daardoor geen kansen weg. Net als in de eerste helft trad doelman Waninge kort voor tijd nog wel een keer belangrijk op door een schot van Jorrit Reuvers te keren.

Door deze overwinning blijft Pesse volop in de race om het kampioenschap in de vierde klasse E. Doordat concurrent Hodo ook won, blijft het met nog twee wedstrijden te gaan op doelsaldo tweede achter de ploeg uit Hollandscheveld. Volgende week zondag speelt Pesse de lastige uitwedstrijd tegen KSC.