0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse 1 (zo) bekert verder na overwinning op Witteveensche Boys

Witteveen- Ook het laatste duel in de poulefase van de beker was een prooi voor Pesse. Witteveen dat dit seizoen uitkomt in de 5e klasse bleek niet bestand tegen de dadendrang van de Pessenaren. Al na 28 minuten spelen stond Pesse met vier doelpunten verschil voor.

Heer en meester

Alhoewel Pesse dus op papier de sterkere van de twee was, bleek de eerste kans voor de thuisploeg. Van den Berg was het met het eerste schot waarop doelman Waninge redding moest brengen. Na deze eerste waarschuwing van de thuisploeg deed Pesse er een schepje bovenop en al snel kwam de ploeg op voorsprong. Een strakke pass van Poeste kwam aan bij Meijer die handig opendraaide naar het doel toe. Hij leek even de bal te ver voor zich uit te spelen maar kan toch de bal langs keeper Woering schieten. In een uiterste poging om de bal nog van de lijn te halen schoot Schuring de bal in zijn eigen doel. In een kort tijdsbestek daarna was het weer Pesse met een doelpunt. De Vries wist zijn directe tegenstander af te schudden en legde daarna de bal panklaar op het hoofd van Verbrugge die aantekende voor de 0-2. Pesse bleef hierna het tempo dicteren en zette ook al snel de derde goal op het scorebord. Wederom was het Poeste die als aangever fungeerde. Zijn bal door de verdediging op Strijker beschikte over de juiste snelheid waardoor het voor de middenvelder een koud kunstje was om oog in oog met Woering de bal in de hoek te schuiven. De stand ging zelfs nog mooier worden voor Pesse in het eerste halfuur van de wedstrijd. Ook de Vries liet zien weer als een goede aangever te fungeren. Zijn voorzet kwam ditmaal bij Meijer die met een verfijnde inzet de bal tussen de palen legde.

Rustig uitgespeeld

In de tweede helft was de wedstrijd duidelijk al gespeeld door de ruime voorsprong die Pesse zich had verschaft in de eerste helft. Het bleef Witteveense Boys eenvoudig de baas en combineerde er lustig op los. De echte honger naar doelpunten leek iets gestild maar toch kreeg Pesse met van Slooten en de Vries kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. De 5-0 viel dan ook in de loop van de tweede helft. Na een goede actie van invaller Slomp was het van Slooten die hard binnen volleert. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam op naam van Steenbergen, zijn inzet bezorgde Pesse haar zesde goal van de middag.

Derde helft

Wat opviel werd ook de derde helft gewonnen. Pesse bleek een doorzetter en was langer in de kantine dan de thuisploeg.

Man van de Wedstrijd: Ezra Meijer

Opstelling Pesse: Waninge, van Dam, Evenhuis, van Wijk (Moes), Poeste, Strijker (Slomp), Meijer, de Vries (Steenbergen), Veninga, van Slooten en Verbrugge.