Pesse 1 (za) weet weer eens te winnen

Pesse - Na het verlies van vorige week bij CSVC, liet de Beauty Skincare-formatie in aanloop op de wedstrijd tegen VVAK al in de trainingen zien dat men wel degelijk een balletje kon trappen. Het moest alleen nog vertaald worden naar de wedstrijd. Om half 3 was het dan zover. Scheidsrechter Van Faasen floot voor aanvang van de wedstrijd. Dit gebeurde overigens zonder Stefan, Ruben en Bastian die via het roulatie systeem het 2e aan voldoende manschappen wisten te voorzien.

Pesse startte gretig en ging vol op de aanval dit resulteerde al in de 3e minuut in een 1-0 voorsprong. Corian Casander schoot vanaf de zijkant de bal loepzuiver in de verre hoek achter de doelman van VVAK (of deze bal als voorzet bedoelt was, blijft voorlopig nog in het ongewisse). Na een minuut of 10 gespeeld te hebben moest Steenbergen met een blessure al van het veld af, en werd hij vervangen door Jordi Prins. Pesse combineerde in hoog tempo en liet de bal het werk doen, dit resulteerde in een handvol kansen maar het net wist men niet te vinden.

Halverwege de eerste helft werd het spel van Pesse slordiger en onnauwkeurig. Men liep uit de posities en de passes kwamen nog maar zelden of niet aan. Het was duidelijk dat Pesse in deze fase van de strijd even de weg kwijt was. Zo kon het gebeuren dat uit het niets de 1-1 binnenviel. Tot overmaat van ramp gaf de in de basis startende Kats aan dat hij zich niet al te fit voelde en graag gewisseld wilde worden. Daar waar de staf op vrijdagmorgen dacht te beschikken over 6 wissels, zat er nu nog maar 1 op de bank. Kats werd gewisseld voor Everts waardoor Liebe in de spits kwam te spelen. Pesse probeerde nog wel enigszins de aanval te zoeken echter was het VVAK dat met enig fortuin op sommige momenten gevaarlijker leek. En dus ging men met een 1-1 stand de rust in.

2e helft

Na de thee en de laatste wissel (Schonewille voor Cabio Casander) startte Pesse op dezelfde manier als de eerste helft. Met gretig en verzorgd voetbal 10 minuten na de rust bereikte Drost met een heerlijke pass Rick Witten die via een been van de tegenstander de bal lekker tegen de touwen joeg. Dat was tevens de genade klap voor VVAK. Pesse bleef voetballen en vanuit de verdediging werd het middenveld niet overgeslagen na een mooi opgezette aanval bediende Witten Liebe die helaas de keeper op zijn pad vond. Even later was het dezelfde Witten die op een pas van Prins eveneens zelf ook faalde de keeper te verschalken. Met nog 25 minuten te spelen kwam de net binnen gevlogen Timpen binnen de lijnen voor de moegestreden Liebe. Inmiddels had ook Plaizier met een blessure zijn plaats afgestaan aan Cabio Casander. Het was diezelfde Casander die met een pass van eigen helft Prins de diepte in stuurde, die op zijn beurt de meelopende Timpen op maat bediende waarna hij de 3-1 noteerde. 5 minuten later was er een identieke situatie alleen wist Timpen het dit keer niet af te ronden 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam ook de wat opgeknapte Kats weer binnen de lijnen, dit tot vreugde van het publiek. Kats die even later 2 man op het middenveld dolde en hiermee tevens een poging deed om Man of the Match te worden. Aan het eind van de wedstrijd moest van der Vrugt nog even in actie komen met een knappe redding, evenals Bas Witten die nog even een bal van de lijn verwijderde.

Volgende week speelt de combinatie-Voortman Pesse-Badkamers Keukens & Tegels/Beauty Skincare/Fieten Oliewederom op de Marke in Pesse en is v.v. Sleen de tegenstander.

Man van de wedstrijd : Rens Steenbergen