Oktoberfest Siepelrock nekt Pesse 1 (za)

Coevoerden- Wederom heeft Pesse 1 (za) niet weten te winnen. Ditmaal was CSVC 2 uit Coevorden met 3-2 te sterk. Door deze verliespartij wist Fieten Olie-formatie voor de derde maal op rij niet te winnen. Al was het ditmaal vooral te wijten het Oktoberfest, wat de avond ervoor gepland stond tijdens het altijd gezellig Siepelrock. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de gehele selectie gebracht aan Kevin Beekelaar. In de thuiswedstrijd tegen Noordscheschut 4 liep hij een dubbele beenbreuk op. Het revalidatieproces voorloopt gelukkig voorspoedig.

Pesse begon zwak aan de wedstrijd. CSVC liet zien dat het voor de reserve 4e klasse een goed voetballende ploeg was. Na enkele waarschuwingsschoten waar Van der Vrugt nog redding op kon bieden, stond het dan ook al gauw 1-0. Pesse werd overrompeld en het was CSVC wat het initiatief had. Na twintig minuten viel de 2-0. Hierna werd de kater reserve-aanvoerder Drost teveel en liet hij zich wisselen, zijn vervanger Liebe stond te trappelen om binnen de lijnen te treden. CSVC nam na de tweede treffer wat gas terug, waardoor Pesse wat meer aan voetballen toekwam. Na goed druk zetten op de CSVC-verdediging leidde dit dan ook tot een enorme kans voor Steenbergen. Na een zwakke breedtepass van een CSVC-verdediger kwam Steenbergen er goed tussen en stond hij gelijk 1-op-1 met de doelman. Helaas bezweek hij onder de druk en kon de doelman redding brengen. Vlak voor rust viel ook nog de 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld te zijn.

Pesse voerde in de rust 2 wissels door. Zo verschenen Bastian Stille en Gerwin van Dam aan de aftrap van de tweede helft. De laatste alcoholdampen had Pesse in de kleedkamer achter gelaten, want men begon voortvarend. Al na vijf minuten viel een afgeslagen voorzet voor de voeten van Van Dam. Op de rand van de 16-meter twijfelde hij niet en volleerde de bal in de verre hoek, 3-1. Hierna bleef Pesse drukken en kwam CSVC er eigenlijk niet meer aan te pas. Tien minuten later leidde dit tot de 3-2. Een vrije trap van zo'n 20 meter van Bas Witten werd nog gekeerd door de CSVC-doelman maar in de rebound was Schiphof er als de kippen bij om de bal in te tikken. In de slotfase ging Pesse naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas werd er er geen grote kansen meer gecreĆ«erd.  De drie punten bleven dus helaas in Coevorden.

Ondanks deze verliespartij kan men positief terugkijken op een goede tweede helft. Komend weekend zal VVAK 2 op bezoek komen in Pesse. Hopelijk weet de Fieten-formatie dan weer eens te winnen.

Man van de wedstrijd: Bas Witten