VROUWEN VAN PESSE WINNEN PERIODETITEL

PESSE - Net als voor veel teams stond ook voor de vrouwen van Pesse een inhaalwedstrijd op het programma. Zij speelden de belangrijke wedstrijd tegen laagvlieger Olympia’28 dat tegen degradatie vocht. Bij winst mocht Pesse zich alsnog de winnaar van de tweede periode noemen.

Pesse begon om uiteenlopende redenen opnieuw in een andere samenstelling en het kreeg aanvulling van drie jeugdspeelsters.

Pesse begon goed aan de wedstrijd, maar het kwam pas na een kwartier spelen op voorsprong. Rolinda Strijker verscheen oog-in-oog met de doelvrouw van Olympia, maar zij werd onreglementair gestuit. Uit de rebound scoorde Pesse alsnog, maar de goed fluitende scheidsrechter had al gefloten voor de overtreding. De vrije trap die volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Strijker: 1-0. Pesse bleef daarna sterker en kreeg de nodige kansen om meer afstand te nemen van haar tegenstander, maar het duurde tot tien minuten voor rust dat de tweede treffer viel van Chantal Schipper: 2-0. Tegenstander Olympia kwam sporadisch bij het doel van Pesse, maar keepster Anne Nederhoff hield haar doel schoon.

Doordat Pesse in de eerste helft niet meer afstand had genomen, werd de wedstrijd ruim vijf minuten na rust weer spannend via een aansluitingstreffer van de ploeg uit Hasselt: 2-1. Pesse leek even te wankelen, maar na voorbereidend werk van Marije Baas gaf Schipper met haar tweede treffer de thuisploeg meer lucht: 3-1. In het laatste halfuur van de wedstrijd liep Pesse vervolgens verder uit via twee treffers van Strijker en een doelpunt van Schipper naar 6-1.

Door deze ruime overwinning heeft Pesse zich verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.