Pesse 1 zaal start het seizoen met een overwinning

Pesse 1 zaal start het seizoen met een overwinning

Vrijdag 8 september mochten de matadors van Pesse 1 zaal weer de ‘wei’ in voor een potje voetbal. HZVV 3 was de tegenstander in de eerste en enige bekerwedstrijd. Wegens een bruiloft van oudgediende Arnoud Luten ontbraken er een aantal spelers. Maar uiteindelijk bleef er nog een 6-man sterke selectie over om de klus te klaren. Tegenstander HZVV 3 beschikte ook over een aantal spelers met Pesse-roots, namelijk Glenn Kelly en Niels Esinge. Deze spelers moesten HZVV 3 van enige ‘jeugdigheid’ voorzien.

Pesse 1 startte zwak. Otten, die wegens gezonden seizoens-start-spanning graag op doel wou beginnen, wist van achteruit de poppetjes niet op de juiste plaats te zetten. Daarnaast lag het tempo te laag en was het allemaal weer even wennen aan elkaar. Vooral Eshuis had vaak moeite met de bal, en struikelde hier meerdere malen over. Moes beschouwde dit allemaal van de kant, want die voelde zich de laatste 15 minuten van de 1e helft zeer prettig op zijn positie links op de bank. Dit resulteerde ook in een 1-0 achterstand met de rust.

In de 2e helft wisselden Eshuis en Otten van positie en dit had gelijk effect. Eshuis zette van achteruit de poppetjes neer en Otten zorgde voor meer dreiging richting het doel van HZVV. Binnen 5 minuten leidde dit ook tot een 1-2 voorsprong, dankzij twee intikkers van Vos. Hierna was Pesse heer en meester en had het de score verder moeten opvoeren. Echter wou Tjeerdsma checken of het vangnet achter het doel wel goed was opgehangen, dit deed hij door de bal meerdere malen over te jagen. Door deze slordigheden kwam HZVV terug in de wedstrijd en maakte het de 2-2. Met deze gelijke stand was Pesse weer op scherp gezet, en voerde het de druk weer op. Via twee pegels van Casander kwam het ook weer op 2-4. De laatste 5 minuten van het duel sloop de gemakzucht echter weer in de ploeg en via een (onterechte) penalty en een counter werd het 4-4. De laatste minuut stond Pesse ook nog met 3 man, waar Vos (als wisselspeler!) een gele prent had gekregen. Hij voelde zich getreiterd door de scheidsrechter en wou even laten zien wie de baas was, dit ging helaas dus mis. Met een man minder hield Pesse stand, waarna er penalty’s moesten worden genomen. Casander en Otten namen deze feilloos, waar HZVV twee van de drie penalty’s miste. Hierdoor was het duel beslist en hoefde Vos de laatste penalty niet meer te nemen.

Speciale dank gaat ook uit naar Michel Bening. Zonder zijn uitbundige support was deze overwinning niet tot stand gekomen. Komende maandag staat het eerste competitieduel op de rol. Om 20:00 uur in sporthal de Activum tegen Noorscheschut 1.