Slomp en Plaizier winnen voetbalquiz bij SV Pesse

PESSE - Gerben Slomp en Jan-Jaap Plaizier hebben de vierde editie van de grote voetbalquiz van SV Pesse op hun naam geschreven. Voor Slomp was het zijn derde deelname en overwinning.

De avond stond onder leiding van presentator Henry Duinkerken. De eerste ronde bestond uit zes verschillende categorie├źn (Eredivisie, EK & WK, Europees clubvoetbal, stadions, herken de speler en overige) met van iedere categorie tien meerkeuzevragen (ondersteund met beeld en geluid). Na de eerste ronde plaatsten de beste drie koppels van de 13 koppels zich voor de grote finale.

Slomp en Plaizier plaatsten zich als nummer een voor de grote finale gevolgd door de titelverdedigers Gerwalt van Slochteren en Geran Bruinenberg. De derde finaleplek werd bemachtigd door het duo Erwin Strijker en Arnoud Luten. In de finale kregen de drie koppels tien open vragen op zich afgevuurd met meerdere antwoorden. Ze begonnen allen weer met nul punten. De antwoorden werden per vraag ingevuld op een whiteboard, waarna de jury de antwoorden direct controleerde. De finale bleef tot aan de laatste vraag spannend, maar Slomp en Plaizier bleken, zoals de hele avond, onverslaanbaar.

Naast dat zij zich een jaar lang de voetbalkenners van Pesse mogen noemen wonnen zij ook twee voetbalkaarten ter waarde van honderd euro. De tweede prijs, een dinerbon voor twee personen bij wegrestaurant De Raket werd gewonnen door Van Slochteren en Bruinenberg, terwijl de derde prijs, bestaand uit twee voetbalboeken, naar Strijker en Luten gingen. De reacties waren na afloop van zowel deelnemers als de organisatie positief. ,,We zijn tevreden over het verloop van de quiz. Mochten andere verenigingen ook belangstelling hebben in de voetbalquiz dan kunnen ze contact met ons opnemen", aldus de activiteitencommissie van SV Pesse.