Pesse boekt belangrijke en verdiende overwinning

Na een mindere reeks van vier nederlagen op rij moest dames 1 dit weekend tegen VVZ. De ploeg uit Zwolle verloor eveneens haar laatste wedstrijden, maar stond wel een plek boven Pesse op de ranglijst.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en creƫerde de nodige kansen op een openingstreffer, maar moest wachten tot aan de twintigste minuut om op voorsprong te komen. Een vrije trap werd strak via de onderkant van de lat in het doel geschoten: 1-0. In het vervolg van de eerste helft kreeg Pesse nog een aantal kansen, maar het ging slechts met een minimale 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

De bezoekers uit Zwolle begonnen sterk aan de tweede helft en Pesse moest even wennen aan wat omzettingen. Na zwak uitverdedigen viel dan ook de gelijkmaker voor de Zwollenaren: 1-1. Uiteindelijk pakte Pesse de draad weer op en kwam het op 2-1. Daarna voerde het de score op tot 5-1. Tegenstander VVZ was ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar zowel de verdediging als de keepster van Pesse lieten geen tegentreffer meer toe. Kortom, drie belangrijke en zeer verdiende punten voor dames 1. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen Oene op het programma.

Ook dames 2 heeft dit weekend een knappe prestatie geleverd door met 2-2 gelijk te spelen tegen de nummer drie van hun competitie. Via een prachtig doelpunt in de eerste helft stond dames 2 bij rust met 0-1 voor. In de tweede helft kwam Drenthina terug en liet het de wedstrijd even kantelen: 2-1. Pesse toonde echter veerkracht en vocht voor elke meter, waarna het vanaf elf meter de verdiende gelijkmaker scoorde: 2-2. Uiteindelijk zat er ook nog meer in, maar een punt bleek het knappe eindresultaat! Volgende week speelt het thuis tegen DSC'65.