Pesse verliest terecht van koploper

Na ruim een uur reizen kwam dames 1 aan bij het grootschalige sportpark DVS'33 in Ermelo. Vervolgens begon om 12.30 uur de wedstrijd op het kunstgras van veld 6.

De insteek om goed te starten aan de wedstrijd werd opgevolgd tot aan de tiende minuut van de wedstrijd. Daarna strafte de koploper in een kwartier tijd vier keer positioneel verkeerd staan van Pesse genadeloos af: 4-0. Daarna pakte Pesse het wat meer op en kreeg het grip op de wedstrijd, maar creƫerde het nauwelijks kansen doordat vaak de verkeerde beslissingen werden genomen.

In de rust werd vervolgens besproken wat er verkeerd ging en hoe dat moest worden opgelost. Het hielp echter niet direct, want op identieke wijze viel ook de 5-0 voor Ermelo en een paar minuten later ook de 6-0. Daarna nam Pesse het heft in handen en kwam het meer opzetten, maar verder dan een verdiende eretreffer kwam het helaas niet: 6-1. Kortom, na een paar onterechte/onnodige nederlagen werd dit keer terecht verloren en is het zaak om deze week het vizier te richten op de volgende wedstrijd tegen VVZ, want dat de dames stuk voor stuk goed kunnen voetballen is een feit. Ook het tweede elftal heeft dit weekend geen punten kunnen pakken. Zij gingen thuis met 0-1 onderuit tegen Emmen, maar daar zat gezien het spelbeeld wel meer in.