Vooruitgang betekent niet altijd drie punten

Gisteren stonden de leeuwinnen van Pesse voor een nieuwe uitdaging, winnen van DESZ uit Zwartsluis.

Exact om 14:30 uur werd het startsignaal gegeven door de scheidsrechter. Pesse kwam voortvarend uit de startblokken en het was dan ook Pesse dat voortdurend op de helft van DESZ aan het combineren was geslagen. Voor de trouwe supporters een waar schouwspel. Toch was het DESZ dat op voorsprong kwam. Door een lange pass door het centrum werd de verdediger van Pesse achtergesteld en kon de snelle spits van DESZ koers richting doel maken. De verdedigster van Pesse kwam echter nog weer goed terug en wist de bal nog voor de voeten weg te tikken van de aanvalster van DESZ. Het wegtikken van de bal kreeg echter een vervelende wending voor de Pesse-verdedigster, op het moment dat zij zag dat de bal in het eigen doel verdween en hiermee de score op 0-1 zette.

De aanvoerster van Pesse gaf het team de opdracht om niet bij de pakken neer te gaan zitten en het was weer Pesse dat aan het combineren geslagen was. Een steekbal tussen de verdediging van DESZ door, bracht een speelster van Pesse in scoringspositie. De Pessenaar was ook onverbiddelijk en schoot de bal hard in het doel van DESZ, wat de score op 1-1 bracht. Na 45 minuten vond de leidsman het tijd voor de thee en floot af voor de rust. Gezien het spelbeeld mocht Desz het meest blij zijn met deze ruststand.

In de tweede helft lukte het Pesse niet meer om te combineren. De passes gingen moeizamer en als de bal dan aankwam was de aanname niet altijd even zorgvuldig. Hierdoor kreeg DESZ wat meer lucht, waardoor de teams aan elkaar gewaagd waren. Na 80 minuten gespeeld te hebben werd een fout in de verdediging van Pesse genadeloos afgestraft en de aanvalster van DESZ kon de bal het doel inglijden. Dit zette de stand op 1-2 en dit betrof tevens de eindstand. Kortom, een prima eerste helft, maar het belonen ontbreekt nog. Bovendien worden er ongelukkige tegentreffers geïncasseerd.

Dames 2 van Pesse hadden een uitwedstrijd tegen Nieuw Balinge op het programma staan. Er werd goed gevoetbald door de vrouwen 2, maar deze vergaten zich te belonen met een goal. Uiteindelijk kwam de stand op 7-1 in het voordeel van Nieuw Balinge.