Pesse zondag morst onnodig punten

PESSE – SV Pesse zondag heeft dit weekend geen vervolg kunnen geven aan haar mooie overwinning van vorige week tegen koploper Steenwijkerwold. De ploeg van Allart Bouw en Geran Bruinenberg speelden thuis met 2-2 gelijk tegen Smilde’94.

Pesse begon goed aan de wedstrijd, maar de eerste kans was na vijf minuten spelen voor de bezoekers uit Smilde. Uit een voorzet vanaf de linkerkant kopte Stefan Klok over. Daarna bleef Pesse veelvuldig in balbezit, maar ook het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de gasten. Uit een steekpass van Klok omzeilde Hamzeh Haj Kassem de doelman van Pesse, waarna hij de bal binnenschoof: 0-1.

Daarna ging Pesse met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker en deze viel vervolgens uit een standaardsituatie. Na een afgeslagen vrije trap van Wilco Kramer kreeg de middenvelder een herkansing om de bal in het strafschopgebied te pompen, waarna Marko Steenbergen de bal voor zijn voeten kreeg. De inzet van de verdediger leek eenvoudig te pakken voor Smilde’94-doelman Patrick Blomberg, maar tegen ieders verbazing in rolde de bal in het doel: 1-1. Op slag van rust kreeg Pesse via Arnoud Luten nog een kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van de aanvoerder kon met moeite worden weggewerkt door de verdediging van Smilde’94.

In de tweede helft bleef Pesse sterker, maar duurde het tot aan de zestigste minuut voordat het een grote kans creëerde. Uit een steekpass van Jorn de Vries verscheen Kramer bijna oog-in-oog met de doelman van Smilde’94, maar verdediger Silvan ten Cate kon net op tijd een doelpoging voorkomen. Tegenstander Smilde’94 loerde vooral op de counter en was uit een standaardsituatie via Thom de Vries gevaarlijk. Een treffer leverde het echter niet op. Pesse kwam twintig minuten voor tijd verdiend op voorsprong. Na een lange bal van achteruit gleed een verdediger van Smilde’94 in zijn eigen strafschopgebied uit, waarna Bart Steenbergen dat slippertje koelbloedig afstrafte: 2-1.

De buit leek binnen voor Pesse, maar uit het niets kwam Smilde’94 een kwartier voor tijd langszij. Na een onnodige overtreding in het strafschopgebied van Jurgen van Dijk schoot Tom de Vries vanaf elf meter feilloos raak: 2-2. Pesse bleef ook na de treffer op zoek naar de drie punten, maar creëerde in de slotfase geen grote kansen meer. Wel eindigde het de wedstrijd met tien man, omdat Jorn de Vries voor een onnodige overtreding terecht van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Dorgelo.

Ondanks de puntendeling blijft Pesse zesde staan in de vierde klasse E. Komende zondag wacht opnieuw een thuiswedstrijd voor Pesse. USV uit Nieuwleusen komt dan op bezoek in Pesse.

Opstelling SV Pesse zondag: Ronald Zwets, Jorn de Vries, Daniel Nijenmanting, Marko Steenbergen, Jurgen van Dijk, Arnoud Luten, Arjan Kleine, Erwin Strijker, Wilco Kramer, Bart Steenbergen en Jeffry Brus.

Man van de wedstrijd: Daniel Nijenmanting