Pesse zaterdag onderuit in Veendam

VEENDAM – Pesse zaterdag heeft ondanks een prima pot voetbal geen punten kunnen pakken op bezoek bij Veendam 1894. De ploeg van Johan Knol en Henry Duinkerken ging met 3-1 onderuit.

In het eerste half uur van de wedstrijd kregen beide teams kansen op de openingstreffer. Pesse-doelman Lopers voorkwam met reddingen een tegendoelpunt, terwijl Timon Smeding en Jordi Prins aan de overkant niet trefzeker waren. In de dertigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Armin Sabic raak. Pesse kreeg via Leon Orsel en Matthijs Groenewold kansen op de gelijkmaker, maar ging toch met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Kort na rust scoorde Emrah Akgul na balverlies van Pesse de 2-0. Pesse ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die halverwege de tweede helft via een doelpunt van Martijn Snapper. In het restant zette Pesse alles op de aanval om langszij te komen, maar in de slotfase kreeg het uit een counter de deksel op de neus via een doelpunt van Akgul: 3-1. Volgende week wacht de derby tegen VVAK.

Man van de wedstrijd: Peter Lopers