Dames ongelukkig onderuit

Na de nederlaag van vorige week stond dit weekend de wedstrijd tegen naaste concurrent Steenwijkerwold op het programma.

Pesse kreeg net als vorige week al in de beginfase de rekening gepresenteerd voor zwak starten aan de wedstrijd. Na 6 minuten spelen stond er tot ieders verrassing 0-2 op het scorebord voor Steenwijkerwold. Na een kwartier begon Pesse te voetballen en duels te winnen, waardoor Steenwijkerwold noodgedwongen ver terug moest op eigen helft. Het krachtsverschil was echter niet te zien op het scorebord, maar de geleden schade uit de beginfase werd via twee treffers hersteld: 2-2. Een derde treffer leek in de maak, maar kort voor rust leverde een zwakke pass een nieuwe voorsprong op voor Steenwijkerwold: 2-3.

In de tweede helft ging Pesse nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kansen werden er volop gecreƫerd, waaronder een-op-een-situaties met de keepster. Maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Door de nederlaag is Pesse gezakt naar plek 6, maar komende zaterdag kan het in een onderlinge wedstrijd tegen nummer 5 Desz weer stijgen.

Ook dames 2 pakte geen punten dit weekend. Af en toe werd er redelijk gevoetbald, maar tegenstander SCN bleek met 2-0 te sterk.