Pesse zondag boekt verdiende overwinning

PESSE – Pesse zondag heeft dit weekend in een aantrekkelijke wedstrijd koploper Steenwijkerwold verslagen met 0-2. Daardoor zakte de lijstaanvoerder naar plek twee en ging de periodetitel naar Havelte.

Pesse voetbalde in de eerste helft goed en creëerde met mooi combinatievoetbal veel mogelijkheden. Na tien minuten spelen was de grootste kans voor Arnoud Luten, maar na een voorzet van Wilco Kramer werd zijn inzet op de lijn geblokt. Halverwege de eerste helft kwam Pesse verdiend op voorsprong. Na een overtreding op Bart Steenbergen schoot Jeffry Brus de vrije bal die volgde onder de muur door in de korte hoek binnen: 0-1. Daarna was zowel Brus als Steenbergen en Luten nog dicht bij een tweede treffer, maar Steenwijkerwold kon opgelucht ademhalen. Aan de andere kant voorkwam Pesse-doelman Ronald Zwets met zijn voeten dat Schokker de onverdiende gelijkmaker scoorde.

In de tweede helft kwam het meer op strijd aan en ging Steenwijkerwold aanvallender spelen. Daardoor kwam er ruimte voor Pesse en een half uur voor tijd verdubbelde de bezoekers haar voorsprong. Uit een pass van Kramer strafte Bart Steenbergen geschutter in de defensie van Steenwijkerwold af: 0-2. Ondanks dat Steenwijkerwold bleef drukken, creëerde de thuisploeg nauwelijks kansen. Daardoor kwam de overwinning van Pesse niet in gevaar. Pesse speelt komende zondag thuis tegen nummer zeven Smilde’94.

Opstelling SV Pesse zondag: Ronald Zwets, Jurgen van Dijk, Daniel Nijenmanting, Marko Steenbergen, Jorn de Vries (Tim Luten), Arnoud Luten, Arjan Kleine, Erwin Strijker, Wilco Kramer (Robert Stille), Jeffry Brus en Bart Steenbergen.

Man van de wedstrijd: Arjan Kleine