Pesse vrouwen voetballen slechts een half uur

Na een vrij weekend stond voor dames 1 de uitwedstrijd tegen Meppel/Alcides-combinatie dames 1 op het programma. Zij stonden voorafgaand aan de wedstrijd negende.

Waar Pesse een paar weken geleden tegen Emmeloord liet zien te kunnen strijden voor elke meter, was dit keer de beleving en inzet in de eerste helft ver te zoeken. Daarnaast voetbalde het ook nog eens mee in het gehaaste spel van Meppel. Daardoor kon het geen grip krijgen op de wedstrijd. De thuisploeg kwam na vijf minuten spelen al via een zondagsschot op zaterdag op een 1-0 voorsprong. In het vervolg wist Pesse defensief met hangen en wurgen de achterstand in de eerste helft te beperken doordat een aantal gelukkig wel hun niveau haalden.

Nadat de dames in de rust te horen hebben gekregen dat ze uit een ander vaatje moesten tappen in de tweede helft, zette ze in de eerste tien minuten de lijn van de eerste helft door. Daarna begon Pesse te drukken en werd Meppel voetballend ver teruggedrongen op eigen helft. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit, terwijl Meppel/Alcides een paar keer gevaarlijk counterde. Op het moment dat Pesse nog offensiever wilde spelen scoorde Meppel/Alcides na een slechte terugspeelbal de 2-0. Ondanks dat bleef Pesse de bovenliggende partij en scoorde het een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. De gelijkmaker hing in de lucht, maar met kunst- en vliegwerk trok Meppel/Alcides op basis van strijd en inzet en een lamlendig Pesse in het eerste uur de drie punten over de streep. Waar Pesse kon aansluiten bij de koplopers zakte het nu naar de vijfde plek. Volgende week wacht echter gelukkig met de nieuwe nummer vier van de ranglijst (Steenwijkerwold) weer een tegenstander waar de dames zich hopelijk wel voor kunnen opladen.

Dames 2 moest dit weekend tegen koploper Hoogeveen dames. Zij speelden echter ten opzichte van dames 1 een omgedraaide wedstrijd. In het eerste half uur voetbalde Pesse verdienstelijk mee en hield het stand, maar daarna moest het haar meerdere erkennen in Hoogeveen en liep de stand uiteindelijk op naar een ruime 0-11 nederlaag. Volgende week wacht voor hen een thuiswedstrijd tegen SCN.