Pesse verslaat strijdend ongeslagen koploper

Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen SC Emmeloord op het programma. Vooraf aangekondigd als een topper in de derde klasse E.

Emmeloord begon iets sterker aan de wedstrijd en kwam een paar keer gevaarlijk combinerend tot de zestien van Pesse, maar doelpunten bleven uit. Pesse, dat een vrije trap kreeg toegekend van de leidsman, bleek effectiever met haar kansen om te gaan. De vrije trap werd genomen en belandde in het zestienmetergebied. Een speelster van Pesse kwam goed inlopen en kopte de bal haaks in, waardoor de bal in het doel van SC Emmeloord verdween en de 1-0 voor de gastvrouwen was een feit. Niet veel later werd een bal in het doelgebied niet goed verwerkt door de onzekere keepster van Emmeloord en dit resulteerde opnieuw in een doelpunt voor Pesse en 2-0 was de keiharde waarheid geworden. Kort voor rust scoorde Emmeloord de aansluitingstreffer. Een aanvalster van Emmeloord omzeilde de verdediging van Pesse en wist raak te schieten. Met een 2-1 stand gingen de vrouwen theedrinken.

In de tweede helft startte Emmeloord sterk en zette het de dames van Pesse goed onder druk. Emmeloord bleef doordrukken naar het doel van Pesse. Pesse wist af en toe goed onder de druk weg te voetballen, maar nam ook geen onnodige risico’s. De vrouwen van Emmeloord waren vastberaden en wilden de gelijkmaker maken, terwijl Pesse loerde op een gevaarlijke uitval. Beide konden echter niets meer veranderen aan de stand, waardoor aan de ongeslagen reeks van de sterke koploper een einde kwam. Daardoor pakte Pesse de felbevochten drie punten en blijft het voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen.

Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma van de vrouwen 1. Wel spelen zij woensdagavond 19 oktober thuis een oefenwedstrijd tegen vrouwen 1 van Fit Boys/Beilen. De vrouwen 2 moeten zaterdag 22 oktober uit naar Nieuw-Dordrecht, waar DVC'59 VR1 de gastvrouw is. DVC'59 staat met 1 punt meer op de tiende plaats in de vijfde klasse B.