Pesse oppermachtig tegen Oranje Zwart

PESSE – Na vier wedstrijden zonder een overwinning heeft Pesse zondag zich dit weekend herpakt met een eenvoudige 3-1 zege op Oranje Zwart. In de eerste helft nam Pesse met drie treffers al afstand van haar sparringpartner en in de tweede helft voetbalde het de wedstrijd gecontroleerd uit.

Pesse begon door blessures en een schorsing met een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande wedstrijden aan de wedstrijd. Een van de nieuwelingen in de basis was tweede elftal spits Jeffry Brus. Hij liet zich in de openingsfase van de wedstrijd al zien door in de vierde minuut met een knappe kopbal, uit een afgemeten voorzet van Wilco Kramer, Oranje Zwart-doelman Marcel Petter te verschalken: 1-0.

Pesse bleef de bovenliggende partij en zat overal op het veld kort op de bal, maar zag Oranje Zwart een kwartier voor rust bijna onverwachts langszij komen. Uit een voorzet kopte Henk Kleene via de buitenkant van de paal net naast. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak. Uit opnieuw een voorzet van Kramer scoorde Brus zijn tweede treffer van de middag na terugleggen van Arnoud Luten: 2-0. Een paar minuten later kreeg Pesse een strafschop vanwege een overtreding op Bart Steenbergen in het strafschopgebied. Kramer benutte vervolgens dit buitenkansje feilloos: 3-0. Na een afgeslagen voorzet probeerde vervolgens Erwin Strijker een vierde treffer voor de thuisploeg te realiseren, maar zijn inzet ging rakelings over.

In de tweede helft nam Pesse gas terug en kwam Oranje Zwart meer in de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. In plaats van zelf te schieten probeerde Luten de bal oog-in-oog met doelman Petter af te leggen op aanvaller Brus, maar dat werd doorzien door een verdediger van de bezoekers uit Wanneperveen. Daarna volgde er een fase waarin Oranje Zwart het doel van Pesse meer onder vuur nam. Pesse-doelman Ronald Zwets hield echter met knappe reddingen Jarno de Boer, Tim Vredenburg, Rick Zantinge van scoren af. De eretreffer van Tim Vredenburg vijf minuten voor tijd kwam dan ook te laat om nog een spannende slotfase te creëren, waardoor Pesse na lange tijd weer eens aan het langste eind trok.

Door deze 3-1 overwinning staat Pesse nu zevende met tien punten uit zeven wedstrijden. Komende zondag is Pesse vrij, terwijl op zondag 30 oktober de uitwedstrijd wacht tegen nummer twee Steenwijkerwold.

Opstelling Pesse zondag: Ronald Zwets, Tim Luten, Marko Steenbergen, Daniël Nijenmanting (Dennis Moes), Jurgen van Dijk, Wilco Kramer (Jorn de Vries), Arjan Kleine, Erwin Strijker, Arnoud Luten, Bart Steenbergen (Julian Staal) en Jeffry Brus.

Man van de wedstrijd: Arjan Kleine