Gehavend Pesse kansloos tegen Achilles’1894

ASSEN – Een gehavend Pesse zaterdag heeft dit weekend kansloos met 5-0 verloren op bezoek bij koploper Achilles’1894.

Na een aftastende beginfase kwam de thuisploeg in de veertiende minuut van de wedstrijd via Eddy Koopman op voorsprong: 1-0. Daarna kreeg Arnout Vos na slecht uitverdedigen van de doelman van Achilles een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet vanaf dertig meter ging over het lege vijandelijke doel heen. Ondanks kansen voor de thuisploeg viel pas acht minuten voor rust de 2-0. Na een vrije trap schoot de vrijstaande Melvin Schoenmakers raak en op slag van rust zorgde vervolgens Thomas Horneman voor de 3-0.

Kort na rust viel via Darwyn Ricardo ook de 4-0 voor Achilles’1984, terwijl daarna Pesse meer ruimte kreeg om te voetballen. Grote kansen leverde dat niet op voor de bezoekers. Uiteindelijk zorgde Marco Holkoop een kwartier voor tijd voor een 5-0 uitslag. Komend weekend is Pesse vrij, terwijl het op zaterdag 29 oktober de derby tegen Nieuw Balinge speelt. Het is te hopen dat Pesse dan met een fitte selectie voor de dag kan komen, zodat het de laatste plaats kan verlaten.