Pesse zondag nog niet uit dip

VOLLENHOVE – Pesse zondag heeft voor de vierde keer op rij niet gewonnen. Na nederlagen tegen OVC’21 en Wacker en het gelijke spel tegen Wijster werd er dit weekend met 3-0 verloren in Vollenhove van Veno.

In de eerste helft controleerde Pesse het spel en had het merendeel van de tijd balbezit. Het leverde echter geen uitgespeelde kansen op, terwijl de thuisploeg na twintig minuten spelen bij de eerste de beste uitbraak genadeloos toesloeg. Na een steekpass van Ard Jan Bredewoud rondde aanvaller Lars de Boer de bal koelbloedig af: 1-0. Pesse bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar verder dan een schot van Erwin Strijker in de handen van VENO-doelman Jos Bril en een schot naast van Bart Steenbergen kwamen de bezoekers niet. Pesse mocht nog blij zijn dat doelman Ronald Zwets een kwartier voor rust Stefan Vis van scoren afhield.

Pesse had in het eerste kwartier na rust ook een veldoverwicht, maar dit keer was een afstandsschot van Patrick Poeste het gevaarlijkste wapenfeit. In de zestigste minuut besliste De Boer met zijn tweede treffer de wedstrijd: 2-0. Vanaf dat moment zat Pesse niet meer in de wedstrijd en nam Veno het heft in handen. De kansen voor de thuisploeg stapelden zich ook op, maar doelman Zwets kon voorkomen dat de score verder opliep. De keeper was echter twintig minuten voor tijd wel het antwoord schuldig op een mooi lob van Mark Hofstede van net buiten de zestien in het dak van het doel: 3-0. Uiteindelijk eindigde Pesse de wedstrijd met tien man, omdat Danny Starrenburg met rood van het veld werd gestuurd. Pesse kan zich komende zondag thuis revancheren tegen Oranje Zwart.

Opstelling SV Pesse zondag: Ronald Zwets, Jorn de Vries (Michel Brus), Patrick Poeste, Arjan Kleine, Jurgen van Dijk, Arnoud Luten, Erwin Strijker, Robert Stille (Wilco Kramer), Bart Steenbergen, Marko Steenbergen en Danny Starrenburg.

Man van de wedstrijd: Geen