Pesse vrouwen vergeten overwinning over de streep te trekken

Na vier thuiswedstrijden op rij niet verloren te hebben, stond dit weekend voor het eerst weer een uitwedstrijd op het programma tegen oude bekende Rouveen.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en kwam dan ook na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Daarna kwam Rouveen meer opzetten en dat leidde na onoplettendheid aan de kant van Pesse tot de gelijkmaker van de thuisploeg. Daarna golfde het spel op en neer, maar Pesse had de wedstrijd wel onder controle. In het laatste kwartier van de eerste helft leek Pesse de wedstrijd met drie treffers op rij te beslissen: 1-4. Pesse kreeg zelfs kansen om de voorsprong verder op te voeren. In het eerste kwartier van de tweede helft controleerde Pesse de wedstrijd en leek het zelfs op weg naar een vijfde treffer. Een uitval vanaf eigen helft werd echter onterecht afgevlagd door de grensrechter van de thuisploeg. Daardoor bleef een-tegen-situatie met de keepster uit.

Een half uur voor tijd stond Pesse nog altijd met 1-4 voor, maar vanaf dat moment ging het helemaal mis. Rouveen begon te drukken en het in slaap gesukkelde Pesse werd niet meer wakker. Daardoor kwam Rouveen terug tot 4-4 en pakte daarmee een verrassend punt. Kortom, Pesse heeft gemerkt en hopelijk geleerd dat een wedstrijd pas is gewonnen na het eindsignaal en tot die moet er gestreden blijven worden, wat de stand ook is. Zeker komende zaterdag, want dan komt Emmeloord naar Pesse. Zij staan met 18 punten uit 6 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Pesse blijft vierde en zag de top twee punten uitlopen.

Ook het tweede kwam in actie. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper: NKVV/Germanicus/CSVC-combinatie. Pesse gaf met goed voetbal knap weerstand tegen de koploper en moest pas laat in de tweede helft haar meerdere erkennen in de koploper: 2-0. Komende zaterdag wacht om 10.00 uur de uitwedstrijd tegen CEC dat net als Pesse 0 punten heeft uit vier wedstrijden.