Pesse zondag wint opnieuw niet

PESSE – Na een uitstekende voorbereiding, bekercampagne en start van de competitie is de machine van Pesse na de verloren uitwedstrijd in Ommen tegen OVC’21 (0-2) gaan haperen. Dit weekend werd met 2-3 verloren van Wacker, terwijl vorige week de derby tegen Wijster een punt opleverde.

Wacker begon sterk aan de wedstrijd en opende in de eerste vijf minuten van de wedstrijd al de score. Uit een voorzet van Derk Jan Teunis scoorde Koen van Luin: 0-1. Daarna kreeg Wacker kansen op meer, maar Pesse kwam naarmate de wedstrijd vorderde meer in haar spel en scoorde een kwartier voor rust de verdiende gelijkmaker. Uit een splijtende pass van Patrick Poeste zorgde Erwin Strijker voor de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft viel pas de beslissing in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Eerst scoorde Joost van der Weide knap de 1-2 voor Wacker, waarna tien minuten voor tijd Koen van Luin zijn tweede treffer van de middag maakte na voorbereidend werk van broer Rob van Luin: 1-3. Uiteindelijk volgde nog een spannende slotfase, omdat invaller Danny Starrenburg met een late aansluitingstreffer Pesse hoop gaf op een punt: 2-3. De gelijkmaker viel echter niet meer, waardoor Pesse met lege handen achterbleef. Komende zondag speelt Pesse uit tegen nummer acht Veno in Vollenhove.

Man van de wedstrijd: Geen