Pesse vrouwen 1 wint met goed voetbal

Na het puntverlies van vorige week tegen Balk (1-1) waren de dames van Pesse er alles aangelegen om tegen Heerenveense Boys de drie punten thuis te houden. Na het goede voorbeeld van Cheyenne (Pupil van de week) won Pesse uiteindelijk verdiend met 3-1. In de eerste helft speelde Pesse bij vlagen leuk combinatiespel, maar beloonde het zich pas halverwege de eerste helft. Na een afgeslagen hoekschop werd bij de tweede paal tegendraads raak gekopt: 1-0. Daarna kreeg Pesse mogelijkheden tot meer, maar door goed keeperswerk van de Friese doelvrouw duurde het tot vijf minuten voor rust dat Pesse haar voorsprong via een mooie aanval van achteruit verdubbelde: 2-0.

Pesse leek het in de tweede helft wel welletjes te vinden en liet daarmee Heerenveense Boys meer in de wedstrijd komen. Dat resulteerde halverwege de tweede helft in de aansluitingstreffer voor de Friezen: 2-1. Voor Pesse bleek dat het sein om wakker te worden en het maakte dan ook tien minuten voor tijd via een prachtige treffer (3-1) aan alle illusies van de tegenstander op een punt een einde. Daarna kreeg Pesse nog kansen op meer treffers, maar net als in de eerste helft liet de doelvrouw van Heerenveense Boys zien aardig te kunnen keepen.

Conclusie: Pesse pakt drie belangrijke punten en blijft de ongeslagen top drie achtervolgen. Komende zaterdag wacht om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Rouveen.

De wedstrijd van dames 2 ging dit weekend niet door en is verplaatst naar zaterdag 22 oktober.