Pesse zaterdag kansloos tegen VEV

KLAZIENAVEEN – Na vier punten uit de eerste twee competitiewedstrijden heeft Pesse zaterdag nu twee keer op rij verloren. De ploeg van trainer Johan Knol ging dit weekend kansloos ten onder tegen VEV: 5-1.

Pesse begon slap aan de wedstrijd, maar zag dat de thuisploeg twee levensgrote kansen onbenut liet. Daarna trad er een aloude voetbalwet in werking, want na een overtreding op Jordi Prins in het strafschopgebied kreeg Pesse een strafschop. Vanaf elf meter faalde aanvoerder Arnout Vos niet: 0-1. Het vervolg van de eerste helft was echter een stuk minder, want Pesse speelde slordig en daar profiteerde VEV uiteindelijk optimaal van. Eerst strafte Ruben Hoek balverlies op het middenveld genadeloos af (1-1) en kort daarna viel een eigen doelpunt na een van richting veranderd schot: 2-1. Uiteindelijk ging VEV met een 3-1 voorsprong de rust in door een treffer van Mamoet Abdikarim.

Pesse kwam in de beginfase van de tweede helft beter voor de dag, maar een aansluitingstreffer bleef uit. Leon Orsel, Glenn Kelly en Timon Smeding konden Pesse niet terug in de wedstrijd brengen. In de slotfase bepaalde Hoek met twee treffers de eindstand op 5-1 voor VEV. Komende zaterdag speelt Pesse uit tegen Mussel.

Opstelling SV Pesse zaterdag: Peter Lopers, Martin Stevens, Rick Witten, Glenn Kelly, Brian Prins (Bas Witten), Michel Okken, Timon Smeding, Jordi Prins, Leon Orsel (Jeroen Slomp), Martijn Snapper en Arnout Vos.

Man van de wedstrijd: Martin Stevens