Derby tussen Pesse en Wijster eindigt onbeslist

PESSE – De streekderby tussen Pesse en Wijster heeft dit weekend geen winnaar opgeleverd. Op een zonovergoten Sportpark de Marke zagen de toeschouwers na een prachtige en sfeervolle opkomst een derby zonder veel spektakel met als resultaat een puntendeling: 1-1.

Na zes minuten spelen was de eerste kans voor de bezoekers uit Wijster. Jorian Oortwijn verscheen oog-in-oog met Pesse-doelman Ronald Zwets, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd. Daarna nam Pesse het heft meer in handen zonder dat het echte kansen creëerde. Een afgeslagen vrije bal van Wilco Kramer werd ingeschoten door Erwin Strijker, maar zijn inzet smoorde in een overvol strafschopgebied van Wijster. Ook een schuiver van Bart Steenbergen bracht Wijster-doelman Bram van Brakel niet in de problemen.

Ook in het laatste kwartier van de eerste helft was Pesse de bovenliggende partij qua balbezit, maar een kopbal van Steenbergen en een schot van Starrenburg leverde geen treffer op. De grootste kans creëerde Kramer met een geniale aanname in het strafschopgebied van Wijster, maar zijn inzet ging vervolgens hoog over. Waar Pesse haar veldoverwicht niet wist om te zetten in een treffer, kwam Wijster ruim vijf minuten voor rust verrassend op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht door Bart Tjarks, waarna Ronald Ipema de bal achterwaarts met zijn hoofd verlengde in de kruising: 0-1. Daarna bleef Wijster tot aan de rust sterker zonder grote kansen te creëren.

Pesse had in de tweede helft meer drang naar voren, maar het had net als voor rust moeite om kansen te creëren. Een bekeken schot van Strijker was tot twintig minuten voor tijd het gevaarlijkste wapenfeit in de tweede helft, maar zijn inzet werd geblokt. In de zeventigste minuut scoorde Pesse gezien het spelbeeld de verdiende gelijkmaker. Uit een lange bal van Poeste lepelde Arnoud Luten de bal bekeken, over de uit zijn doel komende Van Brakel, in het doel: 1-1. Daarna probeerde Pesse door te drukken, maar net als voor het doelpunt kon Pesse de defensieve muur van Wijster niet kapot spelen.

Door de puntendeling staat Pesse na vier wedstrijden zesde met zeven punten, terwijl Wijster terug te vinden is op plek twaalf met slechts twee punten in de vierde klasse E. Komende zondag speelt Pesse opnieuw thuis. Dan komt het uit de derde klasse gedegradeerde Wacker op bezoek in Pesse. Zij staan momenteel zesde met een punt minder dan Pesse.

Opstelling SV Pesse zondag: Ronald Zwets, Michel Brus (Jorn de Vries), Patrick Poeste, Daniel Nijenmanting, Tim Luten (Jurgen van Dijk), Arjan Kleine, Erwin Strijker, Arnoud Luten, Danny Starrenburg, Wilco Kramer (Robert Stille) en Bart Steenbergen.

Man van de wedstrijd: Erwin Strijker.