Complete offday voor de vrouwen van Pesse

Van de euforie van vorige week tegen Flevo Boys (11-0) zege was na de thuiswedstrijd tegen Voetbal Vereniging Balk niets meer over. De wedstrijd tegen de laagvlieger uit Friesland eindigde onbeslist: 1-1.

Ondanks dat Balk aftastend aan de wedstrijd begon, startte Pesse zwak. Het was onzorgvuldig in de passing, maar het kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd na een afgeslagen schot. Deze poging ging echter over het lege doel heen. Daarna kwam Balk meer in de wedstrijd, maar het was Pesse dat in een van haar spaarzame tegenstoten genadeloos toesloeg: 1-0. Pesse leek daardoor meer in de wedstrijd te komen, maar dat was van korte duur. De kansen voor Balk stapelden zich op en Pesse mocht blij zijn dat het slechts bij een tegentreffer bleef in de eerste helft: 1-1.

Voetballend werd Pesse in de tweede helft beter en daardoor speelde het spel zich ook voornamelijk af op de helft van de tegenstander. De scherpte ontbrak echter om de wedstrijd naar zich toe te trekken en de tegenstander uit Friesland koesterde naarmate de tweede helft vorderde het punt dat zij in handen hadden. Pesse probeerde het nog via een klein slotoffensief, maar verder dan een schot op de lat kwam de thuisploeg ook niet. Kortom, Pesse verloor dit weekend twee dure punten in de strijd om bij de top drie aan te haken. Wel blijft het vierde staan. Volgende week zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dan is het Friese Heerenveense Boys de opponent.

Ook vrouwen twee kreeg dit weekend een teleurstelling te verwerken. Op eigen veld had het niets in te brengen tegen HZVV Vrouwen 2: 0-12.